ULUĞ BEY BİLİM MERKEZİ ÜÇÜNCÜ YAŞINI KUTLADI
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından hizmete açıldığı günden bu yana Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Polatlı Belediyesi Uluğ Bey Bilim Merkezi ve Gökevi üçüncü yaşını kutladı. İç Anadolu’nun en büyük bilim merkezi olan Uluğ Bey Bilim Merkezi ve Gökevi’nin üçüncü yıl kutlamalarına; Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veli Keskin, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Uygar Kanlı, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akademisyenleri, yüksek lisans öğrencileri, Fizik ve Fen Bilimleri bölümü öğrencileri, Ankara’daki okullardan birçok öğretmen ve öğrenci katıldı. Polatlı Belediyesi Uluğ Bey Bilim Merkezi’nin üçüncü yıl kutlamaları dolayısı ile kesilen pastanın ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Uygar Kanlı tarafından bilimsel gösteriler düzenlendi. Ziyaretçiler üçüncü yıl kutlamalarının ardından Uluğ Bey Bilim Merkezi’ni gezerek; alanları ile ilgili birçok konuyu uygulamalı olarak gözlemleme imkanı buldu.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “2014 YILINDAN BU YANA 15 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AĞIRLADIK”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya üçüncü yılını kutlayan Uluğ Bey Bilim Merkezi ve Gökevi ile ilgili açıklamasında; “Polatlı Belediyesi Uluğ Bey Bilim Merkezi ve Gökevi’ni 2014 yılında hizmete açtık. Çocuklarımıza bilimin mucizevi dünyasını göstermek amacı ile bu projeyi gerçekleştirdik. 2014 yılından bu yana yaklaşık 15 binin üzerinde misafiri Uluğ Bey Bilim Merkezi ve Gökevi’nde ağırladık. Bugün bir kez daha bilime yapılan yatırımın ne kadar doğru bir yatırım olduğunu göstermiş olduk. Uluğ Bey Bilim Merkezi ve Gökevi, çocuklarımıza okullarda teorik olarak gördükleri bilgileri, pratikle gösterme imkanı sunuyor. Bilim Merkezimizin üçüncü yılını en içten dileklerimle kutluyor, nice yıllara diyorum.” İfadelerine yer verdi.