SON KALE POLATLI BELGESELİ İLK GÖSTERİMİNİ ANKARA’DA YAPTI
11 Nisan 2017 tarihinde Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya arasında imzalanan protokol gereği hazırlanan ‘Son Kale Polatlı’ belgeselinin çekimleri tamamlandı. Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi ile Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin katkılarıyla çekimleri tamamlanan tarihi belgeselin galası ve ilk gösterimi Ankara Cermodern Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sakarya Meydan Muharebesi’nde 22 gün ve 22 gece süren harekatı; tarihi belge ve animasyonlarla beyaz perdeye taşıyan belgesel, ilk gösteriminde büyük beğeni topladı. Gösterimin ardından Başkan Yıldızkaya tarafından belgesel ekibine Atatürk heykeli hediye edildi. Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ; Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile POTA Genel Koordinatörü Kadim Koç’a çiçek takdim etti. Cermodern Kültür Merkezi’nde yüzlerce misafirin katılımı ile düzenlenen galanın ikincisi ilerleyen günlerde Polatlı Belediyesi’nin ev sahipliğinde 13 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA POLATLI’YI ANLATTI

Ankara Cermodern Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galada konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Bugün Ankara için önemli bir gün; Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya teşriflerinin yıldönümü. Bu vesileyle rahmetli Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Sayın rektörüme ve çalışanlarına bu önemli günde bize özel olduğumuzu hissettirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Polatlımız Ankara’nın hemen yanı başında; ciddi tarımsal potansiyeli, gelişmekte olan sanayisi, geniş ulaşım imkânları, üniversite şehri olma yolundaki attığı adımlar ve en önemlisi sahip olduğu tarihi mirasıyla gelişen, büyüyen ve yeniliklere açık bir şehir.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “POLATLI TÜRK’ÜN MAKUS TALİHİNİN YENİLDİĞİ YERDİR”

Konuşmasının devamında Sakarya Meydan Muharebesi’nden ve Polatlı’nın tarihi öneminden bahseden Başkan Yıldızkaya; “Halide Edip Adıvar’ın ifadesiyle Sakarya; Dua tepedeki o mücadele, bir destanın yazıldığı aynı zamanda Türk’ün makûs talihinin yenildiği gündür. Ben bu vesileyle Sakarya’nın muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Şehrimizin tarihi mirasının gelecek nesillere, kuşaklara daha iyi anlatılması için bir birim oluşturduk adını da POTA koyduk. Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi adıyla 2014 yılında göreve gelir gelmez kurduğumuz bu birim yaklaşık 3,5 yıldır gece gündüz çalışıyor. Bu akşam burada Atılım Üniversitemizle imzalamış olduğumuz protokolün bir ürününü göreceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de benzer projeleri birlikte yapma arzusundayız. Ben bu belgeselin gerçekleşmesinde emeği geçen Atılım Üniversitesinin Mütevelli Heyetine, Rektörümüz Sayın Yıldırım Üçtuğ Hocamıza, Kadriye Zaim kütüphanesi Müdürü Emrah Aslan Akbayrak Bey’e ve özellikle bu projeyi yürüten genç kardeşlerime teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.” Cümlelerinde yer verdi.