• SAKARYA ZAFERİNİN 96. YILI KUTLAMALARI DOLU DOLU BAŞLADI
  • ?SAKARYA ZAFERİNİN 96. YILI KUTLAMALARI DOLU DOLU BAŞLADI
SAKARYA ZAFERİNİN 96. YILI KUTLAMALARI DOLU DOLU BAŞLADI
13 Eylül Sakarya zaferinin 96.yılı kutlamaları kapsamında etkinliklerin 2. 3. ve 4. günü dolu dolu geçti.

Etkinliklerin 2. gününde Cumhuriyet meydanında Polatlı halkı tarihe tanıklık etti. Sakarya savaşı canlandırması Polatlı halkı tarafından büyük beğeni topladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, kuran tilaveti ile devam etti. Sakarya zaferinin kazanıldığı dönemin şartları canlandırıldı, meydanı dolduran vatandaşlar adeta zamana yolculuk etti. Canlandırma öncesinde Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) tarafından hazırlanan Sakarya zaferi sergisi, oldukça ilgi gördü. Sakarya destanının Perşembe günü başlayan 96.yılı kutlama programı hız kesmeden devam ediyor.

POLATLI COŞKUN SABAH VE ORHAN DEMİR KONSERLERİYLE ÇOŞTU
13 Eylül Sakarya zaferi kutlamalarında, hemşehrilerimiz Coşkun Sabah ve Orhan demir ile doyasıya eğlendi. Konserlere bir çok yaş gurubundan çok sayıda vatandaş katıldı. Konserin ardından Coşkun Sabah’a; Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından, Orhan Demir’e ise Kent Konseyi Başkanı Tekin Çelik tarafından çiçek takdim edildi.

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILIŞI YAPILDI
Sanayi Otomotiv, Ticaret ve Tarım fuarı kapılarını Polatlılı hemşehrilerimize açtı. Yaklaşık 71 firmanın standının bulunduğu fuar 13 Eylül’e kadar açık olacak. Fuarda şehir içi ve şehir dışından pek çok firmanın ürün standı bulunuyor. Etkinliklerin 3. gününde yapılan açılış programına halk oyunları ekibinin yaptığı gösteri ile başlandı. Açılışın ardından fuar gezisi ve çocuklara özel gösteriler ile devam etti.
GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ BU YILDA DEVAM ETTİ
13 Eylül Sakarya zaferi kutlamalarının 4. Gününde her yıl geleneksel hale gelen sünnet şöleni gerçekleştirildi. Belediyemiz tarafında her yıl yapılan sünnet şöleni bu senede 13 Eylül Sakarya zaferi kutlamalarında devam etti. Tüm sünnet masrafları, kıyafetleri ve ayakkabıları Polatlı Belediyesi tarafından karşılanan 400 çocuk için Cumhuriyet Meydanında geleneksel toplu sünnet şöleni düzenlendi. Necip Fazıl Parkı 2. Etap bulunan fuar alanından 400 çocuk ile belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya Cumhuriyet meydanında bulunan 13 Eylül etkinliklerin olduğu alana yürüdü. Ardından belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından sünnet olan çocuklara kına yakıldı. Sünnet şöleni Polatlılı yerel sanatçılar konserleri ile devam etti.