POLATLI’DA NEVRUZ COŞKUSU
Tüm dünyada baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan program eşliğinde Anadolu Bozkırının Parlayan Yıldızı Polatlı’da coşkuyla kutlandı. Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Nevruz kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler ile gün boyunca devam etti. Mehteran eşliğinde yapılan açılışın ardından Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Garnizon Komutanı Hurşit Ağırcan ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Geleneksel Nevruz ateşinin üzerinden atlayan protokol üyeleri ardından geleneklere uygun olarak çekiçle örs dövdü. Cumhuriyet Meydanı’nda çoşkuyla kutlanan Nevruz programında; Otağ Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu, Dede Korkut, Yunus Emre ve Sultan Alparslan Gösterileri, Dirilişin Ozanı İrfan Gürdal Konseri sahne aldı.

NEVRUZ PİLAVI DAĞITILDI

Geleneksel Nevruz Kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda gün boyu devam eden etkinliklerde; nevruz ateşi üzerinden atlama, yumurta kırma, çekiçle örs dövme gibi geleneksel nevruz etkinlikleri gerçekleştirildi. Kutlamaların ardından vatandaşlara Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan geleneksel nevruz pilavı dağıtıldı.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “NEVRUZ BİZİM TARİHİ MİRASIMIZDIR”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği konuşmada; “Baharın başlangıcı, dostluk, sevgi ve kardeşliğin simgesi Nevruz Bayramımız kutlu olsun. Nevruz 5000 yıllık büyük Türk tarihinde binlerce yıldır kutlanan milli bir bayramdır. Turani bir bayramdır. Orta Doğu, Güney Asya, Kafkasya başta olmak üzere bu bayramı geniş bir coğrafyaya tanıtanlar Türklerdir. Türkler Nevruz’u bir bozkurt önderliğinde Ergenekon’dan çıkış günü olarakta kutlamaktadırlar. Nevruz bizim tarihi mirasımızdır. Bundan böyle Şehitler Diyarı Polatlımızda aynı çoşkuyla kutlanacaktır. Yaktığımız Nevruz ateşimizin bütün kalpleri ısıtmasını temenni ediyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz daim olsun.” Cümlelerine yer verdi.