KENT KONSEYİ’NDEN BAL ORMANLARI MÜJDESİ
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın Polatlı’da bal ormanları oluşturulabilir önerisi üzerine Polatlı Kent Konseyi’nin girişimleri ile başlatılan bal ormanları projesi için; Şabanözü Mahallesi’nde 802 dönümlük arazide dikim hazırlıkları tamamlandı. Şabanözü Mahallesi’ndeki 802 dönümlük araziyi inceleyen Orman Bölge Mühendisleri tarafından olumlu rapor verilmesinin ardından 70 bin ağacın dikileceği alana; 60 bin çekirdek ve 10 bin ağaç için fide çukuru açıldı. Susuzluğa dayanıklı, toprak özelliğine uygun sofora, ıhlamur, iğde, kestane, akasya, badem ve kayısı ağaçlarının dikileceği arazide; endemik bitki örtü yapısı korunacak. Oluşturulan bal ormanı bir ilki temsil ederek ilçede arıcılığa ve turizme büyük katkı sağlayacak.

ÇELİK; “POLATLIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Polatlı Kent Konseyi Başkanı Tekin Çelik yaptığı açıklamada; “Polatlı Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya'nın 22 Mart 2017 tarihinde İlçemizde Bal Ormanları oluşturulabilir şeklindeki kıymetli önerileri ile harekete geçen Polatlı Kent Konseyi Tarım Sanayi Meclisi Arıcılık Çalışma Grubumuz ile Çevre ve Ekolojik Denge grubumuz ilgili hazırlık çalışmalarını tamamladı. Şabanözü Mahalle Muhtarımız Rıza Bağcı’nın ve hemşehrilerimizin kıymetli destekleri ile 11 Nisan 2017 tarihinde Orman Bölge Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru uygun bulunarak çalışmalar başlatıldı. Bugün itibariyle toplam 70 bin ağacın dikileceği orman alanına; susuzluğa dayanıklı, toprak özelliğine uygun sofora, ıhlamur, iğde, kestane, akasya, badem, kayısı vb. ağaçlar dikilecek. Dikim hazırlıkları için erezyon önleyici merdivenler şeklinde olmak üzere toplam 80 km uzunluğunda terasa; 60 bin çekirdek ve 10 bin ağaç için fide çukuru açıldı. Sahadaki endemik bitki örtü yapısı korunacak. Etrafı tel örgü ile çevrilecek ormanın bölgemizin iklimine, yaban hayvanlarına, yağış alımına, turizm atağımıza katkı sağlayacağı muhakkaktır. Projenin gerçekleşmesinde fikir aşamasından dikime kadar süreci takip ederek destek veren Ankara Arıcılar Birliği Başkanımız Sayın Selçuk Solmaz’a, Ankara Orman Bölge Müdürümüz Mustafa Özkaya’ya, Polatlı Orman Bölge Şefimiz Sayın Selçuk Öcal’a ve her zaman yanımızda olan Polatlı Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Yıldızkaya'ya teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin, Polatlımıza hayırlı olsun. İnşallah bunun da devamı gelecek.” İfadelerine yer verdi.