KENT KONSEYİ 2017 YILI İÇERİSİNDE 1 TON ATIK PİL TOPLADI
Polatlı Kent Konseyi tarafından 2017 Yılı içerisinde Polatlı’nın dört bir yanından toplanan 1 ton atık pil Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören eşliğinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne (TAP) teslim edildi. Kent Konseyi Çevre ve Ekolojik Denge Çalışma Grubu’nun katkıları ile resmi kurumlar, özel kurumlar ve okullardan toplanan atık piller Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, Kent Konseyi Başkanı Tekin Çelik ve Belediye Meclis Üyeleri’nin katıldığı törenle geri dönüşüme kavuşturuldu. Ruhiye İrfan Yurtseven İlkokulu’nun 158 kg pil toplayarak birinci olduğu projede; Gazi Ortaokulu ikinci, Atatürk İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Dereceye giren okullara hediyeleri; Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal tarafından takdim edildi.

ÇELİK; “TOPLADIĞIMIZ HER PİL SOLMAYAN BİR ÇİÇEK DEMEKTİR”

Polatlı Kent Konseyi Başkanı Tekin Çelik konuya ilişkin açıklamasında; “2017 yılı boyunca Kent Konseyi Çevre ve Ekolojik Denge Çalışma Grubumuzun katkılarıyla resmi kurumlar, özel kurumlar ve okullarımızda toplanan 1 ton atık pili Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne teslim ettik. Topladığımız her pil solmayan bir çiçek demektir parolası ile gerçekleştirdiğimiz projemize desteklerinden dolayı Sayın Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ya, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Marka şehir Polatlı yolunda her geçen yıl daha fazla çevremize katkı sağlayan projelerde buluşmak dileğiyle tüm hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi