• POLATLI BELEDİYESİ
POLATLI BELEDİYESİ "GELENEKSEL ENGELSİZ TATİLİ" BU SENE 450 ENGELLİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Göreve geldiği günden bu yana her yıl engelli vatandaşlara tatil imkanı sunan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; bu sene de verdiği sözü yerine getirerek 450 engelli vatandaşı yanında refakatçileri ile beraber iki grup halinde Antalya’ya götürdü.

Geçtiğimiz yıl Polatlı Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi’ne bağlı 300 engelliyi tatile gönderen Başkan Yıldızkaya; bu etkinliği geleneksel hale getireceğine dair verdiği sözü bu yılda yerine getirerek 450 engelli vatandaşı Antalya’da beş yıldızlı otelde, 4 gün her şey dahil tatile götürdü. Ulaşım dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları Polatlı Belediyesi tarafından karşılanan engellilere, Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi uzmanları ve refakatçileri eşlik etti. Antalya’da bulunan Lake River Deluxe ve The Sense Deluxe SPA Hotel’de iki grup halinde 4 gün boyunca günlük hayatın stresinden uzaklaşarak tatil yapan 450 engelli, Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi’nin uzman kadrosu tarafından tatil boyunca gözetim altında tutuldu. Refakatçilerinin yanı sıra Polatlı Belediyesi’ne bağlı psikologlar, sosyologlar, bakım sorumluları ve işaret dili uzmanlarının tatil boyunca eşlik ettiği engelliler; 4 gün boyunca havuz, deniz, sauna ve hamamda vakit geçirerek günlük yaşamın stresinden uzakta tatilin keyfini çıkardılar. Gün içerisinde farklı aktiviteler ile dinlenen engelliler her akşam Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen eğlenceler ile doyasıya eğlendiler.

BAŞKAN YILDIZKAYA; “HER SENE DAHA KALABALIK BİR GRUPLA TATİLİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

2014 Yılından bu yana Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi’ne bağlı engelliler için düzenlediği tatillerle gönüllere dokunan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ve faaliyetlerimiz ile engelli kardeşlerimizin yüzünü güldürmeye ve sosyal hayatta aksayan taraflarını doldurmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz tatiller neticesinde engelli kardeşlerimizden pozitif geri dönüşler aldık, tatil boyunca böyle bir motivasyona ne kadar ihtiyaç duyduklarını görmüş olduk. Bizim onlardan herhangi bir beklentimiz yok, yalnızca engelli kardeşlerimizin yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizi mutlu ediyor. Polatlı Belediyesi olarak verdiğimiz sözü yerine getirerek, bu sene daha kalabalık bir grubu Antalya’da ağırladık. 450 engelli kardeşimizin 4 gün boyunca günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak uzman kadromuz eşliğinde tatil yapmasını sağladık. Hayatın her anında, tüm sıkıntılarında engelli kardeşlerimizin yanlarındayız. Engellilerimiz için yaptığımız bu tür etkinlikler; onlara sunulan bir nimet değil, onların hakkıdır.” cümlelerine yer verdi.