POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Tarihi her daim şanlı zaferlerle dolu; aziz milletimizin İstiklal mücadelesinin bizlere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bağımsız ve hür yaşama arzusuyla, her türlü yokluk ve zorluğa rağmen büyük bir inanç ve iman gücüyle elde edilen bu zaferi sürekli kılmak isteyen; milletimizi bu mücadeleye götüren şartları ve zafere kadar geçen süreci çok iyi bilen, hedefi en baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Ulu Önder Atatürk; bu hedeflere ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür.

Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşman unsurlarına karşı verdiği kararlı ve onurlu mücadeleyle, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla göstermiştir. Köleliği elinin tersiyle iten, esareti reddeden ve boyunduruk altına alınmayı asla kabul etmeyen bu yüksek ruhun, Cumhuriyetle bütünleşmesi elbette son derece normaldir. Nitekim milletimizin kendi geleceği hakkındaki tek söz ve yetkiye sahip olması, bu muazzam hamleyle gerçekleşmiş ve egemenlik gerçek sahibine böylelikle kavuşmuştur. Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde bir dünya devleti olarak yaşatmak için bugün hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacak ve bu kutlu emanet her daim dimdik ayakta kalacaktır. Bu tarihi hüküm, Türk milletinin 29 Ekim 1923 tarihinde verdiği milli bir karardır ve müzakeresi asla söz konusu olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Mürsel Yıldızkaya