POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 10 KASIM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 79’NCU YILDÖNÜMÜ MESAJI
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete intikalinin 79’ncu yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk; 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilklere imza atmış, şartlara göre değişmeyen ilke ve ülküleriyle Türk tarihine mühür vurmuştur. Her kararında, her icraatında, her adımında Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini rehber edinmiştir.

Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Kurtuluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin ve özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. Yanmış, yıkılmış, yorulmuş ve yenilmiş ülkeyi tekrar ayağa kaldıran ve çizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran elbette Atatürk’ün eşsiz dirayeti ve hamiyeti olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi en büyük değerlerinden biridir, Türk Milleti'nin gönlünde ebediyen yaşamaya devam edecektir. Cumhuriyetimiz kuruluş ilke ve iradesiyle yaşadığı müddetçe bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışıyla başlayan süreç; Polatlımızda Sakarya Zaferiyle en yüksek seviyesine ulaşmış ve Milli Mücadele sürecinde Büyük Millet Meclisi ile milletimizde yüzyılın gelişme dinamizmi ve sorumluluk bilincini uyandırmış, aziz milletimize yol göstermiş, önderlik etmiştir. Bu vesile ile 57 yıllık yaşamı boyunca hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen, en zor anlarda olamaz denilenleri gerçekleştiren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhu Şad Olsun.

Mürsel Yıldızkaya
Polatlı Belediye Başkanı