ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Polatlı Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yıldönümü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Anma Etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yıldönümü Etkinliği’nde yüzlerce kişi aynı anda misket oynayarak Polatlı’da bir ilke imza attı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın desteği ile Polatlı Belediyesi Halk Oyunları tarafından hazırlanan gösteriye 7’den 70’e her yaştan vatandaş katıldı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya gösteriyi Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar ile birlikte izledi.

MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN GELİŞİ CANLANDIRILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşünün Polatlı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından canlandırıldığı gösteri büyük beğeni topladı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin açıklamasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya geldiği 27 Aralık 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir milattır. Ankara, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olarak, milletimizin kaderinin şekillenmesinde tarihi bir misyon yüklenmiştir. Cumhuriyet'in ilanına ev sahipliği yapan Ankara, bugün de o zamanki gururu ve coşkuyu bünyesinde barındırmaya devam etmektedir. 98 yıl önce üstlendiği tarihi misyonu bugün de koruyan Şehitler Diyarı Polatlı olarak bizlerde hemşehrilerimizle birlikte üzerimize düşeni yaparak bir ilke imza attık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yıldönümü’nü kutluyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” İfadelerine yer verdi.