AFRİN KAHRAMANLARINA DESTEK TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI
Polatlı Belediyesi ve Polatlı Muhtarlar Derneği ortaklığında ‘Afrin Kahramanlarına Destek’ parolasıyla başlatılan kampanya neticesinde toplanan kurbanlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından yola çıktı. Polatlı Belediyesi ve Muhtarlar Derneği’nin şehrin dört bir yanında yürüttüğü yoğun çalışma ile kısa sürede toplanan 295 adet kurbanlık koyun; ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen tören ile Afrin’e dualar eşliğinde uğurlandı. Merkez ve kırsal mahallelerden toplanan kurbanlıkların yanı sıra vatandaşlar tarafından yapılan nakdi yardımlar ise Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden iki tır dolusu kurbanlık, sınır ötesinde kahramanca çarpışan Mehmetçiklere teslim edilecek.

POLATLI TEK YÜREK OLDU

Cumhuriyet Meydanı’nda Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen uğurlama töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan duaların ardından Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse vatandaşlara seslendi. Sınır ötesinde kahramanca çarpışan Mehmetçiğe destek vermek amacıyla düzenlenen törene; ilçe protokolü, mahalle muhtarları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Hazırlanan iki tırın Afrin’e uğurlanmasının ardından mahalle muhtarları ve ilçe protokolü hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN YILDIZKAYA “ŞEHİTLER DİYARI POLATLI SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ RUHUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya törende gerçekleştirdiği konuşmada; “Kahraman Türk Ordusu; Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör yuvalanmalarını ortadan kaldırmak amacıyla Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile kısa sürede Afrin şehir merkezini ele geçirmiş ve bizleri bir kez daha onurlandırmıştır. Zeytin Dalı Operasyonumuzla ilgili Türkiye'nin her yerinde, Türk Milletinin tek vücut halinde harekata destek verdiğini görüyoruz. Dört bir yanı şehit kanları ile sulanmış Polatlımızın da kahramanlarımıza yürekten katkı sağladığını göstermek için mahalle muhtarlarımız ile birlikte kısa sürede yürüttüğümüz çalışma neticesinde Polatlımızın dört bir yanından toplanılan kurbanlıklarımız bugün yola çıkarak, sınır ötesinde kahramanca çarpışan Mehmetçiklerimize teslim edilecek. Böylesi bir birlik ve beraberliğin kısa zamanda gerçekleştiği, Şehit torunlarının şehrinde Belediye Başkanlığı yapmaktan bugün bir kez daha onur duydum. Bu vesile ile Zeytin Dalı Operasyonu dolayısıyla Sakarya Meydan Muharebesi ruhu ile günlerdir terörle göğüs göğüse çarpışan; güvenliğimizin teminatı Kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan güç ve kuvvet vermesini temenni ediyorum. Tüm Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerine yer verdi.