POLATLI BİR İLKE İMZA ATIYOR "500 KİŞİ CUMHURİYET MEYDANI’NDA MİSKET OYNAYACAK"
Polatlı Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yıldönümü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Anma Etkinliği gerçekleştirilecek. Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yıldönümü Etkinliği’nde 500 kişi aynı anda misket oynayarak Polatlı’da bir ilke imza atacak. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın desteği ile Polatlı Belediyesi Halk Oyunları tarafından hazırlanan gösteriye 7’den 70’e her yaştan vatandaş katılacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu gösteri 24 Aralık Pazar Günü saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenecek.

MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN GELİŞİ CANLANDIRILACAK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşünün Polatlı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından canlandırılacağı gösteride; Karaşar Zeybeği oyunu da sergilenecek. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin açıklamasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya geldiği 27 Aralık 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir milattır. Ankara, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olarak, milletimizin kaderinin şekillenmesinde tarihi bir misyon yüklenmiştir. Cumhuriyet'in ilanına ev sahipliği yapan Ankara, bugün de o zamanki gururu ve coşkuyu bünyesinde barındırmaya devam etmektedir. 98 yıl önce üstlendiği tarihi misyonunu bugün de koruyan Şehitler Diyarı Polatlı olarak bizlerde üzerimize düşeni yapmak için hemşehrilerimizle birlikte bir ilke imza atacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yıldönümü’nü kutluyor, tüm hemşehrilerimi bu coşkuyu beraberce yaşamak için 24 Aralık Pazar Günü saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyorum.” Cümlelerine yer verdi.