POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’NIN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
15 Temmuz karanlık gecenin, aydınlık sabahında bir kez daha milletimizin birlik ve beraberliğiyle kahramanlık destanı yazdığı milletimizin demokrasi zaferini kazandığı bir gündür. Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz 15 Temmuz’da işgalcilerin küstahlıklarına karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden, hiç korkmadan yapmıştır. Yüce Türk Milleti tarafından 15 Temmuz’da teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı, en net cevap ve cesur bir karşılık verilmiştir.

Darbe girişimi başarılı olsaydı binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlük ortadan kaldırılmış, askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı. Bu çağ dışı darbe girişimine farklı düşünceden toplumun bütün kesimleri; siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, medya ve iş dünyası kararlılıkla karşı koymuşlardır. Gelinen noktada, kanlı darbe girişimi bastırılmış devlet kurumları olağan işleyişine dönmüştür.

15 Temmuz’da Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için can veren şehitlerimiz bizim emanetimizdir.
Her biriniz, 15 Temmuz’un karanlığını aydınlatan birer kandilsiniz. Bu toprakların değerine değer katan birer cevhersiniz. Dün Gelibolu’da, Trablusgarp’ta, Sarıkamış’ta ve Sakarya’da bu milletin istiklal mücadelesini veren şehitlerimizin sancağını 15 Temmuz gecesi aynı ruh ve aynı imanla taşıyan her bir kardeşimizi buradan muhabbetle selamlıyorum.

İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke sürmeye cüret eden iç ve dış karanlık odakların ülkemiz ve milletimizin üzerinde kurdukları hain emeller 15 Temmuzla beraber kovulmuş, hak ettikleri malum akıbetle tanışmışlardır. Türk Milletinin kutlu varlığına pranga vurmak için birbiriyle yarışan husumet ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda almıştır. Bilmek lazımdır ki, şehitlerimiz bu aziz vatanın manevi zırhı, gazilerimiz geçilmez kaleleri mertebesine kademe kademe yükselmişler ve bizlere üzerinde tahribat yapılmasına izin vermeyeceğimiz bir miras bırakmışlardır. Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımızı savsaklamaya kalkışanlara 15 Temmuz şuuruyla, çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırdan çıkarmamalıdır. Türk Milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aşmayı bilmiştir.

Unutulmasın ki varlığımızın güvencesi, milletimizin milli birlik ve beraberlik ruhudur. Bu düşüncelerle Yüce Milletimizin birlik, beraberlik ve sağduyusuyla sımsıkı perçinlediği demokrasi zaferimizi kutlar, 15 Temmuz’da şehadet mertebesine eren aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim.

Mürsel YILDIZKAYA
Polatlı Belediye Başkanı